Het juiste moment komt nooit vanzelf.

Het woord ‘verandering’ komt regelmatig voorbij tijdens mijn coachinggesprekken. Van coachees hoor ik vaak dat zij eigenlijk wel weten dat hun baan niet (meer) bij ze past maar zich toch te onzeker voelen om verandering door te voeren. Omdat ze niet weten wat er dan komt. Wat komt er tevoorschijn achter die berg? Dat ‘niet weten’ is eng en geeft bovendien vrij baan aan de bekende beren op de weg. Vaak blijft het dan bij ‘ooit… op het juiste moment.’

Iedereen doet soms dingen op de automatische piloot, niet vanuit diepgang maar vanuit stilstand of angst voor het onbekende. Maar als jij niets doet gaan er al snel weken, maanden voorbij. Want dat juiste moment komt nooit vanzelf. Dat juiste moment creëer jij.

Vind je het zelf lastig om een verandering door te voeren? Zie jij ook al snel die beren op de weg? Als loopbaancoach kan ik je helpen om overzicht te creëren en oplossingsgericht te denken. Ik geef je dat steuntje in de rug en onderzoek met jou wat er wél kan. Door middel van verdiepende gesprekken, oefeningen en opdrachten kom je dichter bij jezelf en ontstaat er vanzelf vertrouwen in nieuwe stappen. Zodat jij tóch voor die carriereswitch of nieuwe studie gaat, uit je comfort zone gaat en open staat voor de nieuwe dingen die (echt!) op je pad gaan komen. Niet ooit, maar nu.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *