Loopbaancoaching

Het Koersonderzoek; bewustwording en reflectie staan centraal

Ieder traject start met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw doel (loopbaanvraag). Daarna maken we de balans op; hoe ben je gekomen tot waar je nu bent? Heb je bewuste loopbaankeuzes gemaakt of ben je overal ‘ingerold’? We gaan alvast wat dieper in op wat jou tot nu toe in de weg stond. In alle oefeningen en gesprekken staat reflectie en bewustwording centraal. Zo wordt weer helder wat voor jou belangrijk is in je werkzame leven.

Vooruit kijken door éérst achteruit te kijken

In het loopbaantraject werk ik met het Koersonderzoek. Dit is een gedegen en inspirerende methode waarmee we niet alleen je kwaliteiten onderzoeken maar er juist aandacht wordt besteed aan jouw levensverhaal en persoonlijke thema’s; wat neem je mee en wat laat je achter je? Dit is ook gelijk wat deze methode zo uniek maakt. Geen assessments of andere testjes. De persoonlijke coachinggesprekken vinden om de 2-3 weken plaats. In de periode tussen de gesprekken ga je aan de slag met thuisopdrachten die je uitnodigen op een andere manier naar jezelf en je leven te kijken. Op zoek naar jouw loopbaankoers ligt de nadruk op jou als mens; wie ben jij nu écht, wat geeft jouw leven zin? Vanuit de antwoorden op deze vragen volgt vanzelf jouw (nieuwe) koers!

Time for action; zelf de regie nemen

In het laatste gesprek van het Koersonderzoek bespreken we jouw actieplan; welke concrete stappen ga je op korte en lange termijn ondernemen? Hoe zorg je ervoor dat je je nieuwe doelen ook echt gaan behalen? Wat zou je, na de coaching, in de weg kunnen staan en hoe ga je daarmee om? Het actieplan zorgt ervoor dat jij de focus niet verliest. Wil je na het Koersonderzoek gelijk doorpakken richting de arbeidsmarkt? In mijn aanbod kan je kiezen voor een traject met of zonder module gericht op arbeidsmarktbenadering.

Waar vindt de coaching plaats?

De gesprekken kunnen zowel face to face (in Utrecht & omgeving) als online plaatsvinden. Een combinatie hiervan is ook mogelijk.